## Engelhardts blog ##

## Engelhardts blog ##

Lidt af hvert

Her vil der stå lidt af hvert, tanker, diverse meningstilkendegivelser og lidt sjovt.
Indlæggene er mine egne.

Tillykke til Camilla Steen

DiversePosted by Ronni 26 Mar, 2011 18:53

Tillykke til Camilla Steen med frisørsalonen "Hair by Camilla Steen".

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post153

Rediger din blog på iPad

DiversePosted by Ronni 10 Dec, 2010 16:55
Testindlæg. Det er nu muligt at redigere din One.com blog på din iPad.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post152

Sweetdeal er ikke altid lige sweet

DiversePosted by Ronni 05 Dec, 2010 11:38
Har du hørt om koncepterne Sweetdeal.dk og downtown.dk


Det kan være meget godt og jeg har da benyttet mig af tilbud hos begge.Dog er jeg blevet utrolig skuffet over en oplevelse hos Sweetdeal, hvor de lige havde glemt at skrive i værdibeviset, at jeg kun havde godt en uge til at bestille et tilbud, hvor man normalt har 1 år.


Sweetdeal.dk kan altså være noget møg http://lortedeal.dk/


 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post151

Uklart regeringsalternativ?

Valg 2011Posted by Ronni 21 Nov, 2010 10:24
Mens den blå blok klumrer rundt i det og ødelægger det for sig selv, begynder uklarhederne i den røde blok at vise sig. Overordnet er der 3 "problemer":

- Hvem består regeringsalternativet af?

- Hvad vil den økonomiske politik være?

- Hvad vil udlændingepolitikken være?


Hvad består regeringsalternativet egentlig af? (Er de Radikale med?)

De Radikale bliver ved med at insistere på, at de vil være en del af en kommende regering ledet af Helle Thorning Schmidt. Helle Thorning og Villy Søvndal har imidlertid gang på gang gået enegang og fremlagt deres egne forslag, som om at de defacto var regeringsalternativet. Det er jo imidlertid ikke helt tilfældet.


Dels ønsker de Radikale jo, at være en del af en S+SF regering og dermed vil der allerede dagen efter valget under regeringsforhandlingerne vise sig problemer med de noget forskellige holdninger der jo er mellem Radikale og S+SF i den økonomiske politik, skattepolitikken, udlændingepolitikken (hvor S+SF har deres 5-punkts pointsystem, mens De Radikale vil have en blødere udlændingepolitik) og flere andre områder, hvor der er forskellige holdninger.


Dels så skal det hele jo, afhængig af mandatfordelingen, klappes af med Enhedslisten. Godt nok har de kun få mandater (hvis de da kommer over spærregrænsen), men de stemmer jo ikke for hvad som helst. Sjovt - eller måske mere alvorligt - at forestille sig, at de Radikale skal blive enige med Enhedslisten om en økonomisk politik.


Hvilken økonomisk politik vil den nye regering føre?

- S+SF vil ikke røre efterlønnen. De Radikale vil have den væk.

- De Radikale vil have skattelettelser. S+SF vil sætte skatten op.

- S+SF vil have større offentligt forbrug. Hvad vil de Radikale?


Hvilken udlændningepolitik til den nye regering føre?

S+SF har meddelt, at de ikke vil stemme for regerings stramninger og pointsystem. De har imidlertid fremlagt deres eget pointsystem.


Dog har S+SF jo ikke flertal alene, men skal efter et valg fremlægge en ændret udlændingepolitik med et flertal sammen med De Radikale. De Radikale har på forhånd sagt nej til S+SF's pointsystem - og derfor er det helt uklart hvad det vil ende med. Sikkert er det dog kun, at der vil ske ændringer af det nuværende system - som de er enige om er for stramt.


Uklart

Derfor må konklusionen for nuværende være, at regeringsalternativet er uklart for så vidt hvem en kommende regering vil bestå af, samt hvilken politik, der vil blive ført.

 • Comments(1)//blog.engelhardtandersen.com/#post150

Vil du have din ægtefælle til Danmark eller ej?

Politik og holdningerPosted by Ronni 09 Nov, 2010 20:17
... det kan i givet fald blive meget svært.

Med regeringens seneste aftale med Dansk Folkeparti er der røget endnu en flig af danskernes frihed. Det handler om, fra hvilke lande du må finde en evt. ægtefælle samt hvilke kompetencer denne skal have for at må blive "familiesammenført" med dig.

Altså de regler der gælder for, hvornår du som dansk statsborger må kunne fortsætte dit liv i Danmark sammen med den du elsker.

Tidligere var der en 24-års regel, som nok kan være fair nok, for at undgå tvangsægteskaber for danskere med anden etnisk oprindelse, men den er altså blevet suppleret.

Det endelige lovforslag er endnu ikke klar, men man kan dog læse en del ud af den indgåede udlændingeaftale "Nye tider, Nye krav". Det er dog svært at vide, hvordan pointene præcist vil kunne blive regnet sammen.

Forstil dig, at du bliver forelsket i en af nedenstående, bliver gift med vedkommende og gerne vil have din ægtefælle med til Danmark. Din ægtefælle er selvfølgelig interesseret i at integrere sig i det Danske samfund. Ellers ville vedkommende nok ikke ønske sig, at blive gift med dig og flytte til Danmark.


1: Australsk butiksassistent på 26 år med 9 års skolegang og ingen uddannelse herudover. Engelsk som modersmål. Har arbejdet de sidste 2,5 år i træk.

2: Thailandsk butiksassistent på 26 år med 9 års skolegang og ingen uddannelse herudover. Taler engelsk på "Skoleengelsk" niveau. Har arbejdet de sidste 2,5 år i træk.

3: Sygeplejerske fra Albanien på 30 år, ca 13 års skolegang. Taler kun skoleengelsk. Har arbejdet de seneste 10 år i træk.

4: Taxachauffør fra USA på 43. Taler ingen andre sprog. Har de seneste 2 år ikke arbejdet i USA. Før det arbejdet som taxachauffør i 5 år, men har haft knæproblemer.

5: 22-årig revisorstuderende fra Rusland. Taler engelsk på meget højt niveau. Vil gerne færdiggøre sin uddannelse i Danmark. Har læst i 3 år som fuldtidsstuderende.


Min mening ville være, at det en dansk statsborger i alle ovenstående tilfælde burde have lov til at kunne få sin ægtefælle til Danmark under visse simple krav, herunder om selvforsørgelse med videre - og uden ret til alle offentlige ydelser fra dag ét, men det er der i øvrigt allerede regler for.

Men forstil dig, at du som dansker ikke ville kunne få point nok til at få din ægtefælle til danmark, som i øvrigt er indstillet på at arbejde og bidrage til det danske samfund - det er altså en fundamental frihed, der bliver taget fra dig, hvis du finder den forkerte ægtefælle.

Reglerne er sikkert ganske fornuftige i forhold til opholds- og arbejdstilladelser af kortere eller længere karakter, men i forhold til at afgøre folks kærlighed synes jeg disse regler er forkerte.


Dansk Folkeparti - er I gået for vidt

Dansk Folkeparti fortsætter med at stramme udlændingepolitikken, men mon ikke der kommer et punkt, hvor man har strammet nok og må til at fokusere på andre ting, hvis de skal fastholde vælgerne.

Den faste og fair udlændingepolitik siden 2001 har været tiltrængt, men nu er der vist også ved at være ryddet op.

Som en nylig undersøgelse viste - Danskerne interesserer sig faktisk for værdipolitik, men det er i form af kvindernes rettigheder, demokratiske principper, menneskerettigheder og ikke mindst ytringsfrihed, hvorfor et forslag om at skulle bestemme hvad folk vil se i deres eget fjernsyn jo er tåbeligt - og helt i strid med det vi ellers kæmper for i Danmark.


Læs udlændingeaftalen her

Dansk advokat, der ikke kan få sin indiske kæreste til Danmark: Ikke sikkert min fremtid er i Danmark.

Update

Hvad sker der lige for Socialdemokraterne og SF, der vælger at bakke op om dette usympatiske forslag. Det må da være en del af de danske frihedsrettigheder, hvorvidt man vil kunne bo sammen med den man elsker i sit fædreland, uanset om ens ægtefælle måtte være fra udlandet - hvis ellers tilknytningskravet er opfyldt.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post149

Regeringens dødsdom

Valg 2011Posted by Ronni 05 Nov, 2010 16:35
VK-regeringen har så vidt jeg kan se, lige underskrevet sin egen dødsdom - i forbindelse med sammenbruddet i Finanslovsforhandlingerne med Liberal Alliance. VK siger, at de lytter til deres vælgere, men når det kommer til stykket er de så afhængige af DF, at de bøjer sig.


Stå dog ved jeres mening og se om Pia ville have nosserne til at vælte jer, når det kom til stykket - i stedet for at bliv tvunget til at indgå ekstreme stramninger for almindelige danskere, der finder deres ægtefælle i udlandet.

Finansloven bliver nu formentlig gennemført med Kristendemokraternes éne mandat og dermed med det snævrest mulige flertal.

Dødsdommen er klar, med mindre VK(O) regeringen's frafaldne vælgere alle ender hos Liberal Alliance (hvilket virker usandsynligt), så er løbet kørt.

Men i hvert fald tillykke til Helle Thorning med statsministerjobbet, som hun kan indtage senest november 2011, men formentlig allerede i foråret 2011.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post148

Sætter S skatter op med 18 mia eller 33 mia?

Valg 2011Posted by Ronni 07 Oct, 2010 07:34
I gårsdagens "Topmøde" på TV2 var der en debat om, hvorvidt S ville sætte skatten op med 18 mia kroner eller mere end 30 mia kroner.


I S's eget Finanslovsudspil fremgår det, at skattestigninger inklusiv fjernelse af tilskud giver 31,5 mia kroner årligt, når det er indfaset.


Hertil kommer 6,6 mia i fastfrosne reguleringer af skattesatser, men der skal fratrækkes 4,8 mia kroner øget beskæftigelsesfradrag.


Det giver samlet 33,3 mia kroner i 2013.


Det fremgår af deres eget Finanslovsudspil

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post147

Time to look into the unclear legal rules that apply to .SE

Domains and hostingPosted by Ronni 01 Oct, 2010 22:32

Computersweden

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.343528/onecom-tar-strid-mot-punkt-se


Newsmill, comment from the Head of Corporate Relations from One.com

http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/01/se-ppnar-f-r-dom-nhajar-i-sverige


 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post146

S+SF's 12 minutter

Politik og holdningerPosted by Ronni 08 Jun, 2010 08:23

Så er det i dag, at fagbevægelsen med LO i spidsen demonstrerer mod regeringens genopretningsplan. Planen viser, hvordan regningen efter finanskrisen betales og hvordan Danmark igen kommer på sporet.

S+SF har en anden løsning. En Fair Løsning, hvor hovedbudskabet er at danskerne skal arbejde 12 minutter mere per arbejdsdag. Det lyder jo sådan set ikke af meget.

Det svarer til, at du ikke længere kan gå tidligere om fredagen - eller at du mister en ferieuge. Rent praktisk tror jeg dog ikke forslaget gennemføres ved at man tager den 6. ferieuge, hvor planen i S+SF's forslag jo er, at man skal have løn for den ekstra tid man arbejder. Hvis man får frataget en ferieuge, hvor man i forvejen fik løn, skal man jo have dobbelt løn.

Så S+SF mener altså at vi helt generelt skal have en arbejdsuge på 38 timer fremfor 37 timer.

Det lyder jo sådan set ok - umiddelbart. Der er dog nogle problemer.


Der er kun en vis mængde arbejde - forslaget kan give fyringer og arbejdsløshed

Man må formode, at de fleste virksomheder har de arbejdsmæssige ressourcer de har behov for. Det vil sige, at tvinges firmaerne til at have de ansatte 12 minutter længere, så er der for mange ansatte og man er nødt til at fyre. For Novo's vedkommende drejer det sig om 300 personer.

Link: Novo-chef truer med fyringer


Personer, der i forvejen arbejder mindst 38 timer om ugen uden overtidsbetaling

Der findes i dag mange mennesker, der føler et ansvar for deres job og bliver på arbejdet så længe det kræves. Der kan f.eks. være tale om en decideret jobløn, hvor den løn man får hænger sammen med at man opfylder ens ansvarsområde. I det tilfælde er det svært at se, hvordan S+SF vil sikre den ekstra arbejdstid. I virkeligheden vil de jo blot sikre, at arbejdsgiveren betaler for 12 minutter mere om dagen. Det er altså en lønstigning på 2,7% som arbejdsgiveren bliver pålagt.

I en tid med meget lav inflation og på bagkanten af en krise har mange arbejdsgivere valgt at skrue lønstigningerne ned til et minimum. Mange får endda ingen lønstigninger.

Link: Mange får ingen lønstigning i år

Tvinger man en dafacto lønstigning igennem får disse personer en lønstigning på 2,7% for at arbejde ligeså meget som de gør i forvejen. Det er altså penge lige ud af arbejdsgiverens kasse - og arbejdsgiveren vil være tilbøjelige til at holder lønstigningerne på et minum 1-2 år længere, hvorefter det vil være udlignet.

Der er selvfølgelig dem der har overenskomst, men det er de færreste overenskomster, der ikke opererer med overtidsbetaling, så det er ikke de personer jeg tænker på i denne sammenhæng.

Det er svært at se, hvordan S+SF vil sikre, at denne gruppe arbejder mere.


Personer, der i dag får overtidsbetaling

Personer, der allerede i dag får ekstra betaling ved overarbejde, modtager i dag allerede betaling for det ekstra arbejde. Det der egentlig vil ændre sig er, at hvor de i dag skal arbejde mindst 37 timer om ugen skal de fremover arbejde mindst 38 timer om ugen.

Typisk er overarbejdssatsen højere end den ordinære timeløn, så de personer med overtidsbetaling, der i forvejen arbejder meget, vil altså miste overarbejdstillæg for 1 time.


Er en lavkonjunktur det rigtige tidspunkt, at indføre forslaget?

Danmark har i de sidste 1,5 år været i en lavkonjunktur præget af faldende efterspørgsel og recession. I denne periode har virksomhederne skåret antallet af medarbejdere til og vi har fået stigende arbejdsløshed.

De virksomheder, der har haft mangel på arbejdskraft har derfor haft lejlighed til at ansætte de manglende medarbejdere. Ved hver opslået stilling får virksomhederne nu mange ansøgninger til jobbet.

Tager man en fabrik f.eks. så vil den tid det tager, at producere én enhed ikke ændre sig. Det vil sige, at hver medarbejder kan producere 2,7% mere (12 minutter mere om dagen). Men der skal dog også være nogle til at købe varerne, der produceres. Hvis fabrikken i forvejen producerer det, der er nødvendigt, hvilket man må formode, så er der altså for mange medarbejdere og fabrikken er nødsaget til at fyre.

I en højkonjunktur, hvor fabrikken ikke kunne få de ansatte, den havde behov for (og de ansatte kun arbejder 37 timer om ugen) ville en stigning i arbejdstiden være godt. Det ville sikre, at virksomheden bedre kunne følge med efterspørgslen.


Men hvordan hænger forslaget så sammen

Man må formode, at S+SF har gennemtænkt og gennemregnet deres forslag - og at de i den forbindelse har taget højde for ovenstående samt alle andre problemstillinger. Jeg har på deres hjemmeside http://www.fairlosning.dk/ forgæves forsøgt at finde beregninger eller dokumentation af deres forslag.

Desværre henholder S+SF sig blot til, at den "endelige udformning" vil komme i stand i et samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Det er det der gør mig lidt nervøs. S+SF har vel selv gennemtænkt deres forslag, således at det kan præsenteres som et klart og troværdigt alternativ til den nuværende regering i en kommende valgkamp. Eller....

Henrik Sass Larsen har udtalgt følgende "Fagbevægelsen har lovet, at den vil finde 15 mia. koner, og så må vi jo se ved forhandlingerne, om det lykkes. Det skal lykkes, for ellers mangler der penge til velfærden," siger Henrik Sass Larsen.

Link: Vestager ude med riven


Opdateret

Henrik Sass Larsen udtaler 14. juni " - Vi siger til fagbevægelsen og arbejdsgiverne: Her er alle pengene igen. Hvordan vil I så indrette dagpengesystemet fremover?"

Hvad mener Socialdemokraterne egentlig og må vi få det at vide før valget?


Opdatering 2

Danske Bank's chefanalytiker Steen Bochian vurderer, at forslaget for den offentlige sektor på kort sigt vil være omkostningskrævende. Det skyldes, at alle offentlige ansatte også skal arbejde mere, hvilket vil give en forøget lønomkostning det offentlige. Dog vil man hurtigt afskedige 20.000 offentligt ansatte og dermed spare lønnen igen.

Indenfor det privat vil det give 70.000 fyringer.

De 90.000 personer, der fyres som følge af at resten arbejder mere vil give et mindsket lønpres, hvilket over nogle år vil forbedre Danmarks konkurrenceevne. Det vil igen give flere job og samlet vil der blive arbejdet mere. Det er altså først på længere sigt, at forslaget vil have nogen effekt.

Samtidig kan man diskutere om det er muligt at lovgive om arbejdstid, når det I Danmark aftales mellem arbejdsmarkedets parter. Hvad med deltidsansatte og dem der i forvejener arbejdet mere end 37 timer - hvad skal der ske med dem?

Opdatering 3

Socialdemokraten Nick Hækkerup kommer på TV2 News (6. august) til at sige, at det er 12 minutter mere om ugen, der skal arbejdes. Det er altså 1 time mere om ugen...

 • Comments(1)//blog.engelhardtandersen.com/#post145

Hov LO - det var ikke så godt. Arbejdsløs eller ej.

Politik og holdningerPosted by Ronni 01 Jun, 2010 08:54
LO har i en omfattende kampagne brugt Maria, som eksempel på en der bliver ramt af genopretningsplanen.


Maria præsenteres således:Altså som arbejdsløs, der ikke kan finde et job. Nu er Maria ked af, at regeringen nedsætter dagpengeperioden - det vil ramme hende og hendes familie siger hun. Efter sigende skulle hun være sat i en utrolig svær situation.


Det viser sig, at virkeligheden er, at Maria er aktiv i HK Ungdom, hendes familie består af hende selv og kæresten. Hendes job sagde hun selv op for at flytte sammen med kæresten.

UPDATE: Tirsdag aften d. 1. juni 2010 oplyses det nu endvidere, at Marie slet ikke er arbejdsløs.... i virkeligheden har hun indtil nu blot bedt om orlov fra sit arbejde, men har til hensigt at sige sit job op.

Det vil altså sige, at Marie har 2 år på dagpenge til at finde et job - mon ikke det skulle være muligt.

Det er en utrolig tynd case som LO har fundet.

Det er fair nok, at LO laver en kampagne, men hvis det virkelig er det mest grelle eksempel på regeringens genopretningsplan, så er det måske ikke så slemt - eller også har LO ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok.


En lille kuriositet. På LO's hjemmeside er der en lille box med artikler fra Avisen.dk. Her er hovednyheden, at LO's kampagne er fup. • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post144

Pas på med at vinde en pris

Politik og holdningerPosted by Ronni 23 Mar, 2010 18:48
Pas på med, at giv dig i kast med at vær med i konkurrencer støttet det offentlige - og især, hvis du kan risikere at skulle få din præmie overrakt af en minister.


Skulle du gå hen og vinde og der bliver taget et billede af præmieoverrækkelsen, må du nemlig ikke bruge billedet til noget som helst. Det er ok, at skrive at du har vundet, men at vise et billede af dig sammen med ministeren fordi du er stolt over at have vundet - det er skam FY FY - selvom konkurrencen er udskrevet af ministeriet selv.


Her er billedet, som er folk tilsyneladende er gået amok over at det var med i en reklameavis for SuperBest i Bagsværd - da de havde vundet Nøglehulskonkurrence udskrevet af Fødevareministeriet??!http://www.noeglehullet.dk/Kampagne/Vinder_butikker/Hovedstadsomraadet/forside.htm


Ja - verden er mærkelig nogle gange. Hvor herre bevares.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post143

HER HAR VI HELE LØSNINGEN PÅ FINANSKRISEN

UnderholdningPosted by Ronni 08 Jan, 2010 09:27

Og så var der den rige turist, der gik ind på hotellet i en lille by. Hun lægger 1.000 kr. i receptionen og går op for at kigge på værelset.
Hoteldirektøren tager straks de 1.000 kr. med sig og løber hen til slagteren og betaler sin regning.
Slagteren tager pengene og betaler bondemanden for det kød, som han har købt på klods.
Bonden tager pengene og betaler sin regning på benzintanken, hvor han har tanket på kredit.
Bestyreren af benzintanken går til den lokale luder og betaler sin gæld på 1.000 kr.
Luderen går hen på hotellet og betaler hvad hun skylder med 1.000 kr. sedlen.
Hoteldirektøren lægger sedlen på disken.
Turisten kommer tilbage til receptionen. Hun bryder sig ikke om værelset og tager sine 1.000 kr. tilbage.

Ingen har tjent så meget som en øre, men hele byen er gældfri og alle ser fremtiden an med sindsro.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post142

Hykleri af værste skuffe

Nyheder, aktualitetPosted by Ronni 12 Nov, 2009 19:35
Det er nu kommet frem, at alle medlemmer af Folketinget via deres gruppeformænd er blevet tilbud at få svineinfluenzavaccination. Dette uanset om de er i risikogruppen eller ej.


Sundhedsstyrelsens officielle udmelding er, at personer i risikogruppen, nøglepersoner samt udvalgte sundhedspersonale ville blive vaccineret på statens regning via de af staten indkøbte vacciner.


Imidlertid er Folketinget ikke udpeget som nøglepersoner jf. Sundhedsstyrelsen selv jf. http://www.sst.dk/~/media/Sundhed%20og%20forebyggelse/Smitsomme%20sygdomme/Influenza/Vaccination_lister/Tabel_vaccination_noeglepersoner_total.ashx


Det forekommer derfor højst besynderligt, at det nu kommer frem, at fuldstændig raske Folketingsmedlemmer nu bliver tilbudt dels at komme foran i køen og dels få en vaccine på statens regning, som ellers var forbeholdt risikogrupper, nøglepersoner samt sundhedspersonale.


Thor P. udtaler at folketingets præsidium ikke vil blande sig, men det burde de tage at gøre, da Folketinget ikke skal foran i køen - han giver Sundhedsstyrelsen skylden.


http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/11/12/120748.htm


http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/11/12/141219.

http://svineinfluenza.info/


 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post141

Natlig underholdning.. 100 bedste Youtube klip

UnderholdningPosted by Ronni 05 Oct, 2009 01:06


 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post140

Skandalen i Forvarskommandoen

Nyheder, aktualitetPosted by Ronni 04 Oct, 2009 14:47

UPDATE 4. oktober 17:00 Forsvarschefen er gået af nu.


Omkring skandalen i Forsvarskommandoen, så må det nu stå klart, at forvarschefen og forsvarsministeren kun har en chance for at beholde deres job hvis,


Lars Sønderskov, den suspenderede kommunikationschef i Forsvarskommandoen, der på direkte tv sad og forklarede hvorfor det ikke var nødvendigt at finde ud af hvem, der havde lækket oversættelsen til BT - fordi det var ham selv må man formode.

og

Jesper Britze, den bortviste chef for forvarets informatikafdeling, der forestod maskinoversættelsen via Google Translate.


begge afskediges i unåde.


Samtidig skal Søren Gade nok overveje at udskifte sin departementschef Lars Findsen, som "glemte" at fortælle ministeren at der var tale om en maskinoversættelse af tvivlsom karakter og ikke af en fuldstændig oversættelse af høj kvalitet.


I øvrigt er det utroligt, hvilket cirkus der er kommet ud af det her. Man må ikke være så naiv at tro, at hvis noget bliver offentliggjort på dansk, så bliver det ikke før eller siden oversat til arabisk, såfremt nogle vil have fat i informationen. Hvis det har interesse, så skal terrorister mv. nok få det oversat.


Originalteksten findes her


Her kan du finde samme side, med en automatisk Google oversættelse - det tager kun få sekunder, at oversætte (godt nok en tvivlsom oversættelse)

Så kære Forsvar. Af misforstået loyalitet overfor Forsvaret så skulle en tvivlsom maskinoversættelse bruges til at understrege, at når teksten forelå på arabisk, så "havde terroristerne allerede fat i indholdet". - Ikke så smart tænkt.


Og kære politikere... det er ikke selve oversættelsen, der er problemet her. Ovenfor fremgår det hvor nemt det er at oversætte noget i 2009 og derfor må man altid forvente, at folk kan få oversat tekster de måtte finde interessante til deres eget sprog på få sekunder.


Jeg mener fortsat, at bogen aldrig burde havde været offentliggjort, da den efter Forsvarets og Fogedrettens mening indeholder kompromitterende oplysninger, der kan skade danske soldaters sikkerhed, men det var Tøger Seidenfaden ikke enig i.

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post139

Obama måske retur til København...

Politik og holdningerPosted by Ronni 04 Oct, 2009 13:46
Obama har udtalt, at han vil overveje at returnere til København hvis stats- og regeringschefer bliver inviteret ?!

Obama willing to attend Copenhagen climate talks

Obama says deeply committed to passing climate bill

Obama Pressured to Return to Copenhagen for Climate Talks

Det mest mærkværdige er, at man da må formode, at stats- og regeringschefer ALLEREDE er inviteret - eller hvad siger Connie Hedegaard og Lars Løkke? Ellers var det måske på tide at få sendt invitationerne ud.


 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post138

Advarsel - reager ikke på mails fra Danske Bank om sikker nethandel

Nyheder, aktualitetPosted by Ronni 28 Sep, 2009 08:55

Har du fået en mail med nedenstående tekst samt et link så REAGER IKKE PÅ DEN. Det er en phishing besked, der kun har til hensigt at aflure dit kortnummer og pinkode og øvrige detaljer.

Sikker nethandel

Nu er det nemmere at handle i forretninger, der er tilmeldt MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er indført som sikkerhedsstandard af de to internationale kortorganisationer i fællesskab. Det betyder, at betalingen sker på samme måde, uanset om du bruger dit Visa kort eller MasterCard.

Øget sikkerhed i flere og flere forretninger Antallet af internetforretninger, der har indført den nye sikkerhedsstandard, stiger hele tiden verden over. Handler du tit i udenlandske internetforretninger, vil du jævnligt blive bedt om at anvende én af disse to sikre betalingsformer.

Opret din kode nu – eller næste gang du handler Før du kan handle i internetforretninger, der benytter Verified by Visa og SecureCode, skal du enten oprette din kode her , eller næste gang du handler i en internetforretning, som anvender sikkerhedsstandarden.

Download og færdiggøre "Opret din kode til Verified by Visa eller MasterCard® SecureCode" formular (.HTM).


Tags: phishing danske bank pbs sikker nethandel verified by visa mastercard securecode .htm danskebanz.dk danskebank.dk http://multimedieskat.dk/

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post137

Tøger Seidenfaden lyver - eller tager i hvert fald fejl

Nyheder, aktualitetPosted by Ronni 21 Sep, 2009 19:21


Tøger Seidenfaden har lige siddet i 19-Nyhederne og påstået, at forsvarschef Tim Sloth Jørgensen i sit brev til en række danske chefredaktører ikke har skrevet noget om at man skulle vente til retten havde talt.


Det er lige præcis hvad forsvarschefen skriver i følgende citat:


"... ligesom jeg håber, at du om muligt vil medvirke til at forhindre viderespredning af eksemplarer af bogen, i hvert fald indtil sagen om nødvendigt har været prøvet ved retten."


Tøger har tidligere brugt netop dette brev som argument og så skulle man da mene at han burde vide hvad der står i det.


Det klæder ikke Tøger Seidenfaden ikke at have styr på sine ting.


19:33 på TV2 News

Tøger Forsøger at trække i land. Ikke så hæderligt et forsøg.

19:46 på TV2 News

Tøger påstår at Forsvarschefen i sit brev beder indtrængende om overhovedet ikke at omtale sagen og ikke kun indhold fra bogen. Det passer desværre heller ikke.


Som det fremgår af brevet, som kan ses nedenfor fremgår dette ikke af brevet.


Dokumentation:

Forsvarschefens henvendelse til chefredaktører

Dagens dom fra fogedretten (med censur)

Det er muligt at finde bogens tekst på nettet - f.eks. her


UPDATE:

Tøger Seidenfaden har i dag 22. september undskyldt overfor Forsvarschefen over at han tog fejl. Respekt.

Undskyldningen på Politiken.


 • Comments(1)//blog.engelhardtandersen.com/#post136

Jæger - i krig med eliten

Nyheder, aktualitetPosted by Ronni 16 Sep, 2009 22:57
Fik ikke købt Politiken i dag og læst "Jæger - i krig med eliten", nå pyt.


Så interessant er det i virkeligheden nok ikke.


Har dog en klar fornemmelse af at Politiken gør det udelukkende fordi de føler sig provokeret af forsvarschef admiral Tim Sloth Jørgensens brev til landets chefredaktører. Kan ikke se hvorfor det var så vigtigt, at det skulle offentliggøres på denne måde lige nu - 1 dag før fogedretten tager stilling til bogens videre skæbne.


Mon Politiken er i stand til at vurdere om rigets og soldaternes sikkerhed er i fare?!


Omvendt - forsvaret skal heller ikke forvente at de bare kan sige "rigets sikkerhed" og så har de veto-ret på alle udgivelser - det må selvfølgelig ikke være tilfældet. De må argumentere for deres sag.


Bliver interessant at følge sagen fortsat.

 • Comments(1)//blog.engelhardtandersen.com/#post135

Lad dog Frederik være

RoyalPosted by Ronni 15 Aug, 2009 23:41
Nu har Frederik udtalt sig omkring Kina og OL og straks er pressen over ham igen. Det er altså ikke sådan, at når man er kongelig, så må man ikke sige noget som helst. Det er altså mennesker og selv kongelige har også lov til at åbne munden.


Kan ikke lade være at tænke på, at det er republikanere, der har en skjult agenda ved at kritisere alt hvad der kommer ud af munden på Frederik.


Selvfølgelig skal de kongelige kunne tage kritik og jeg har da selv tidligere Frederiks sorte snak i indlægget "Øv dig nu Frederik."


Det lader i øvrigt til, at kronprins Frederik nu også har lyttet til det "Kronprins Frederik: Om at tale sort".

 • Comments(0)//blog.engelhardtandersen.com/#post134
Next »